Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes lepény

20 dkg liszt
20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
4 egész tojás
15 dkg cukor
80 dkg magozott meggy
10 dkg cukor

Tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Meggy előkészítése,magozása.Sütő előmelegítése.

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojások fehérjét felverjük habnak a cukor másik felével, és ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a sütőporral elkevert liszttel. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A magozott meggyet összekeverjük a 10 dkg cukorral, levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 180-on tűpróbáig sütjük /25-30 perc/. Tepsibe hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tálalás

Kb. 24 szelet.

Tárolás

Konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten.
Meggyes lepény Meggyes lepény Meggyes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!