sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos meggyes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
12,5 dkg cukor
2 tojás + 1 tojás kenni
pici só

Töltelék:

2 üveg magozott meggybefőtt
1,5 cs vanília puding (főzős)
4,5 dl meggylé
2-3 ek cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy tepsit kizsírozok, lisztezek. A sütőt előmelegítem.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két cipót formázok belőle. Fóliába csomagolom és fél órára a hűtőbe teszem. Az egyik cipót kinyújtom és kibélelem vele a tepsit. Elősütöm a tésztát. A töltelékhez a pudingot felfőzöm a meggylével és a cukorral, még langyosan belekeverem a lecsöpögtetett meggybefőttet és az elősütött tésztára öntöm. A másik tésztacipót is kinyújtom, derelyemetszővel kb. 2 cm széles csíkokra vágom és berácsozom vele a meggytölteléket. A rácsokat megkenem felvert tojással. Forró sütőben addig sütöm, míg a rács pirulni kezd.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!