Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnakrémes muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnakrémes muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót. A papírformákat állítsd egy tepsibe, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Öntsd a muffin tészta alapport és a dobozban található csoko¬ládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért vizet és az olajat, majd egy kanál vagy kézi habverő segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített papírformákban oszd el úgy, hogy mindegyik forma kb. 2/3-ig legyen.

Végül told a tepsit az előmelegített sütőbe, és máris sülhet a muffin.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 15 - 20 perc

A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a málnakrémet. A díszítéshez tegyél félre kb. 12 szem málnát, a többit tedd bele egy keverőtálba. Öntsd hozzá a málnás-tejszínes krémport, a tejszínt és a tejet, majd az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton keverd kb. 2 percig. A kész krémet kanalazd egy műanyag zacskóba, vágd ki a végét, és körkörös mozdulattal nyomd a krémet muffinok tetejére. (Ha van otthon, természetesen nyomózsákot is használhatsz ehhez a művelethez!) Végül díszítsd a muffinokat a málnaszemekkel és a rózsaszín dekorcukrokkal.

Tálalás

Kb. 12 darab

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató