Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Manó tortácska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Manó tortácska
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 7 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A mandarint egy szűrőn lecsöpögtetjük, levét felfogjuk, majd apró darabokra vágjuk. A papírformákat duplán a tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedényben szitáljuk. Hozzáadjuk a mandarin kivételével a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A mandarin felét a tésztához keverjük, majd egy kanál segítségével a papírformákat megtöltjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményeket egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a cukorral, a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Hozzáforgatjuk a maradék mandarint. A tejszínhabot a tortákon egyenletesen elosztjuk.

A marcipánmasszát az átszitált porcukorral összegyúrjuk, és a massza feléből 7 egyforma golyót formázunk. A golyót a tortácska közepére állítjuk, majd a süteményeket hűtőszekrénybe tesszük. A maradék marcipánmasszát az ételszínezékkel színezzük, majd nejlon tasakba helyezzük, és a masszát vékonyra nyújtjuk. 7 egyenként 10 cm átmérőjű lapot szaggattunk belőle, melyből egy negyed körcikkelyt kivágunk. A körcikkelyből megformázzuk a manó sipkáját, melyet a golyókra helyezünk. A maradék lapot a manó kabátjaként a torta köré helyezzük. Dekor Tollal megrajzoljuk a manó szemét, orrát, száját.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!