Muffin Pillangok
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Fondan:
Elkészítés
Elkészítés
Krém: Elkészítem a krémet a tetejükre. Elsőként a vajat vagy a margarint ki mivel készíti, összekeverem egy tálban a vanília aromával és a porcukorral. 15 percig keverem vagy kézzel vagy habverő géppel, majd hozzákeverem a tejet és tovább keverem kb: 10 percig. Ezután szétosztom és összeverem párcsepp ételszínezékkel, és citromlével, reszelhetünk bele citromot, vagy bármilyen illataromát. Ha készen vannak a beszínezett és beízesített krémek, elővesszük a habzsákunkat, lehet többet is, mert többszínű krémünk van, és csillagcsövű habzsákból a muffinok tetejére körkörös mozdulattal rányomjuk- ráformáljuk a krémet. Én a muffinok tetejét meg szoktam kenni egy kis lekvárral mielőtt rányomom a krémet, hogy ne essen le olyan könnyen a krém róla, az jól oda tapasztja a krémet. Ezután ráteszem a pillangókat, amiket előzőleg elkészítettem. A fondant úgy készítem, hogy egy kivajazott jól lezárható, és mikróban használható edényt előveszünk, amit kivajaztunk, beletesszük a pillecukrokat, jól lezárjuk, betesszük a mikróba és elkezdjük olvasztani a pilléket, vigyázva, hogy ne folyjon ki a tálból. Ha megolvadtak a pillék, összekeverjük annyi porcukorral, vízzel és étkezési keményítővel, hogy gyurma állagú anyagot kapjunk, tehetünk hozzá több porcukrot, a porcukrot előtte át kell szitálni, hogy ne legyenek benne apró kis csomók a fondanba, sima szép, gyurmaállagú fondant kell, hogy kapjunk. Ezután színezhetjük, olyan színűre-amilyenre akarjuk, ételszínezékkel. Ezután kinyújtjuk porcukorral vékonyan megszórt asztalon, és kiszurkáljuk a pillangókat a pillangó kiszúró formánkkal. Én úgy szárítom a pillangókat, hogy egy papírt előzőleg harmonikára összehajtogatok, és abba teszem bele száradni a kiszúrt még puha pillangókat.
Muffin Pillangok
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Fondan:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Krém: Elkészítem a krémet a tetejükre. Elsőként a vajat vagy a margarint ki mivel készíti, összekeverem egy tálban a vanília aromával és a porcukorral. 15 percig keverem vagy kézzel vagy habverő géppel, majd hozzákeverem a tejet és tovább keverem kb: 10 percig. Ezután szétosztom és összeverem párcsepp ételszínezékkel, és citromlével, reszelhetünk bele citromot, vagy bármilyen illataromát. Ha készen vannak a beszínezett és beízesített krémek, elővesszük a habzsákunkat, lehet többet is, mert többszínű krémünk van, és csillagcsövű habzsákból a muffinok tetejére körkörös mozdulattal rányomjuk- ráformáljuk a krémet. Én a muffinok tetejét meg szoktam kenni egy kis lekvárral mielőtt rányomom a krémet, hogy ne essen le olyan könnyen a krém róla, az jól oda tapasztja a krémet. Ezután ráteszem a pillangókat, amiket előzőleg elkészítettem. A fondant úgy készítem, hogy egy kivajazott jól lezárható, és mikróban használható edényt előveszünk, amit kivajaztunk, beletesszük a pillecukrokat, jól lezárjuk, betesszük a mikróba és elkezdjük olvasztani a pilléket, vigyázva, hogy ne folyjon ki a tálból. Ha megolvadtak a pillék, összekeverjük annyi porcukorral, vízzel és étkezési keményítővel, hogy gyurma állagú anyagot kapjunk, tehetünk hozzá több porcukrot, a porcukrot előtte át kell szitálni, hogy ne legyenek benne apró kis csomók a fondanba, sima szép, gyurmaállagú fondant kell, hogy kapjunk. Ezután színezhetjük, olyan színűre-amilyenre akarjuk, ételszínezékkel. Ezután kinyújtjuk porcukorral vékonyan megszórt asztalon, és kiszurkáljuk a pillangókat a pillangó kiszúró formánkkal. Én úgy szárítom a pillangókat, hogy egy papírt előzőleg harmonikára összehajtogatok, és abba teszem bele száradni a kiszúrt még puha pillangókat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?