Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos-erdei gyümölcsös cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

115 g szobahőmérsékletű margarin
130 g cukor
2 nagy tojás
170 g liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
csipetnyi só
125 ml tej
1 teáskanál vanília aroma

Citromos töltelék:

2 nagy tojássárgája
45 g cukor
3 evőkanál citromlé (frissen facsart, szűrt)
3 evőkanál vaj (sózatlan, apró darabokra vágott)
4 evőkanál tejszín
2 teáskanál porcukor

Erdei gyümölcsös töltelék:

180 g erdei gyümölcs (bármilyen bogyós gyümölcs)
60 ml víz
1 evőkanál cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
¼ vaníliarúd kikapart belseje

Tetejére (vaníliás krémsajtos krém):

240 g krémsajt
65 g vaj
260-300 g szitált porcukor
¼ vaníliarúd kikapart belseje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
1. Robotgéppel dolgozd át a vajat magas fokozaton kb. 30 másodpercig, amíg puha nem lesz.
2. Add hozzá a cukrot. Körülbelül 3 percig verd tovább közepesen magas fokozaton, amíg könnyed és bolyhos nem lesz.
3. 30 másodpercenként adj hozzá 1 tojást.
4. Keverd össze a lisztet, a sütőport, és a sót egy tálban.
5. Mérd ki a tejet és a vanília aromát együtt.
6. Add hozzá a liszt negyedét, majd addig keverd, amíg össze nem áll.
7. Add hozzá tej-vanília harmadát, és ismét keverd addig, amíg össze nem áll.
8. Ismételd a fent említetteket, váltogatva a lisztet és a tejet, befejezve a liszttel.
9. Töltsd a tésztát cupcake papírokba, úgy, hogy félig, vagy háromnegyedig legyenek tele.
10. Süsd tűpróbáig, 22-25 percig.
Citromos töltelék:
1. Keverd össze a tojássárgákat, cukrot, citromlevet egy kis edényben. Főzd alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve, körülbelül 4 percig.
2. Öntsd át egy kis tálba Keverd bele a vajat, darabonként, fedd le műanyag fóliával, tedd be a hűtőbe.
3. Dolgozd össze a tejszínt, és a porcukrot.
4. Keverd a kihűlt citromos krémbe.
Erdei gyümölcsös töltelék:
1. Forrald fel a gyümölcsöket a vízzel és a cukorral.
2. Nyomkodd össze krumplinyomóval.
3. Add hozzá a kukoricakeményítőt és a vaníliát, majd főzd, amíg meg nem keményedik.
4. Vedd le a tűzről és hűtsd ki.
Vaníliás, krémsajtos krém a tetejére:
1. A sajt és a vaj legyen szobahőmérsékletű.
2. Keverd a vajat krémesre.
3. Add hozzá és keverd el a krémsajtot.
4. Add hozzá a cukor felét és a vaníliát, keverd krémesre.
5. Fokozatosan add hozzá a maradék cukrot (többet, ha még kell), addig, amíg meg nem felel az ízlésednek.

Összerakás:
1. Töltsd meg a cupcake-eket a citromos és a gyümölcsös töltelékkel.
2. Nyomózsák segítségével tedd rá a tetejére a sajtos krémet.
3. Tegyél a tetejére valamilyen bogyós gyümölcsöt.
Citromos-erdei gyümölcsös cupcake Citromos-erdei gyümölcsös cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!