Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rénszarvas muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rénszarvas muffin
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Díszítés

Ezenkívül

  • 24 fogpiszkáló

Elkészítés

Előkészítés

A muffinsütő mélyedéseit papírkosárral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Kevert tészta:
Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 22-25 perc

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcián masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A marcipánt dekor toll segítségével ragasztjuk fel a muffinra.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!