Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos ropogós szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos ropogós szív
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • Némi porcukor
  • 50 g zúzott mogyoró

Elkészítés

Előkészítés

A barack levét lecsöpögtetjük. A sütőformát kivajazzuk, és a zúzott mogyorószemekkel vastagon megszórjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát a muffin forma mélyedéseiben egyenletesen elsimítjuk. A félbevágott barackot ívvel felfelé a tésztára helyezzük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Szervírozás előtt a süteményt porcukorral hintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A desszertet egy gombóc vanília fagyival vagy vaníliaszósszal is tálalhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!