Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejberizses-meggyes muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejberizses-meggyes muffin
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Muffinok , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 1 közepes méretű tojás sárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés

A muffinformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tejberizst a tasakon feltüntetett útmutató szerint, de csak 300 ml tej felhasználásával elkészítjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, majd hagyjuk a masszát kihűlni. A meggyet szárától megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk.

A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30 x 20 cm nagyságú lappá nyújtjuk.

A kihűlt tejberizst a tésztán egyenletesen elsimítjuk, a meggyel és a fahéjjal megszórjuk, majd a hosszabbik oldalról indítva szorosan feltekerjük. A hengert 12 egyenlő részre vágjuk, és vágással felfelé fordítva a muffinformába helyezzük. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a muffint megkenjük.

A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt legalább 10 percig a muffinformában hagyjuk, majd a formából kiemelve sütőrácson hagyjuk kihűlni. Langyosan, papírformába téve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss illetve befőtt (200 g) gyümölcsöt is felhasználhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!