Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-diós muffin

4 tojás
8 dkg cukor
4 dkg rizsliszt
4 dkg darált dió
2 ek olívaolaj
fél citrom leve és reszelt héja
meggy
dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 4 tojásfehérjét 2 dkg cukorral habbá verjük, majd a sárgáját 6 dkg cukorral, a citrom levével és reszelt héjával habosra verjük. A lisztet összekeverjük a darált dióval. Teszünk egy kevés tojásfehérje habot a kikevert tojássárgájára, megszórjuk a lisztes-diós keverékkel és finoman spatulával összedolgozzuk. Ez utóbbi műveletet addig ismételjük, míg mindent össze nem kevertünk. Végül szétöntjük a szoba hőmérsékletű olívaolajat a tésztán és azt is finoman beledolgozzuk.
Muffin sütőformába öntjük a tésztát a forma 2/3-ig. Mindegyik közepébe teszünk egy meggyet, ami majd sütés közben belesüpped. Előmelegített sütőbe tesszük 110 fokra. (Én légkeveréssel szoktam.) Amikor a meggyek belesüppedtek és látjuk, hogy elkezd sülni a teteje is, mindegyikre teszünk egy szép fél diót. Addig sütjük, míg elkezd aranybarnás lenni a teteje és nem ragad, ha megérintjük.
Meggyes-diós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!