Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrókrémes tortácska

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Túrókrémes tortácska
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket szétválasztjuk. Konzerv mandarin esetén jól lecsöpögtetjük. 12 gerezdet félreteszünk, a többit apró darabokra vágjuk.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, majd egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített formában egyenletesen elosztjuk, majd a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütést követően a süteményt a formában hagyjuk 10 percet hűlni, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Majd a tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó tésztafelet tortatálra helyezzük.

A túrót a zselatin fixszel, a citromhéjjal, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémbe forgatjuk. Az így kapott krémet nyomózsákba töltjük, és egy-egy adag krémet spirál alakban a tészta tetejére nyomjuk. Majd az apróra vágott mandarint a sütemény tetején egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a sütemény szélén körben egy kicsi részt szabadon hagyunk. A maradék krém háromnegyed részét a mandarin körül és tetején egyenletesen elosztjuk. A tészta felső felét vágási felületével felfelé a krémre helyezzük. A krémet a két tészta között egy kés segítségével elsimítjuk. A maradék krémből a sütemény tetejére habrózsákat nyomunk, és a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.

Tálalásig (min. 2 óra) hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral és citromfű levelekkel díszíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!