sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperkrémes cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

125 g vaj
150 g cukor
2 tojás
fél tk szódabikarbóna
175 g liszt
csipet só

A mázhoz:

50 g tehéntúró
50 g vaj
250 g porcukor
3-4 ek eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

Elkészítés

A vajat és a cukrot robotgéppel krémesre keverjük legalább 5 percen keresztül.
A tojásokat egyesével óvatosan hozzákeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, és belekeverjük a vajas masszába.
A muffin tepsi mélyedéseit megtöltjük vele 2/3-ad részig.
20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót és a (szobahőmérsékletű) vajat krémesre keverjük, a porcukrot alaposan elkeverjük benne és hozzáadjuk az eperlekvárt. Utána ezzel bekenjük a tortácskák tetejét és tetszés szerint díszítjük.

Tálalás

12 darab

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
71 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!