Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnás-krémes muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnás-krémes muffin
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés

Készítsük elő és mérjük ki valamennyi hozzávalót. A mélyfagyasztott málnát hagyjuk felolvadni. Egy szűrőn keresztül jól lecsöpög­tetjük. (Ha a levét felfogjuk, finom szörpöt készíthetünk belőle.) A papírformákat egy tepsibe állítjuk, majd előmelegítjük a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)

A muffin tészta alapport és a csoko­ládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és az olajat, majd egy kanál vagy kézi habverő segítségével jól összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített papírformákban elosztjuk úgy, hogy mindegyik forma kb. 2/3-ig legyen. Végül a tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és máris sülhet a sütemény.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a muffinok tetejét levágjuk. A marcipánra néhány csepp zöld ételszínezéket csepegtetünk, és jól összegyúrjuk. Majd ráhelyezünk egy fóliát, és kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Süteménykiszúró formával vagy kis pohár segítségével a marcipánból körlapokat szaggatunk, majd a muffinok levágott kalapjára helyezzük azokat. A krémhez a felolvadt málnát összeturmixoljuk. A hideg habtejszínt a vanillincukor, majd a habfixáló hozzáadásával (konyhai ro­botgép segítségével) kemény habbá verjük. Majd hozzákeverjük a málnapürét. A krémet a muffinok alsó részére halmozzuk, majd ráhelyezzük a feldíszített muffin kalapokat.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A dobozban lévő csokilapokat felhasznál­hatjuk a muffinok díszítésére is.

A díszítéshez tetszés szerint használhatunk Dr. Oetker Dekorcukrokat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!