Meggyes-marcipános piskótaszívek
Hozzávalók
Meggyes-marcipános piskótaszívek
Elkészítés
Elkészítés
Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt vajat, és beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverjük a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet.
A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzoljuk a formát, majd kivágjuk a szívet (ez a marcipánhoz kell majd).
A tésztát ezután a muffinformába kanalazzuk, és megsütjük.
Amíg sül a süti, a marcipánt kb. 2mm vastagságúra kinyújtjuk, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágjuk a szíveket. A kisebb szívekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is.
Ha megsült a süti, kivesszük, és kb. 10 perc múlva kiszedjük őket a formából.
A tetejüket levágjuk (és megesszük ), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenjük nutellával és rátesszük a marcipánszíveket.
Tálalás
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Meggyes-marcipános piskótaszívek
Hozzávalók
Meggyes-marcipános piskótaszívek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt vajat, és beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverjük a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet.
A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzoljuk a formát, majd kivágjuk a szívet (ez a marcipánhoz kell majd).
A tésztát ezután a muffinformába kanalazzuk, és megsütjük.
Amíg sül a süti, a marcipánt kb. 2mm vastagságúra kinyújtjuk, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágjuk a szíveket. A kisebb szívekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is.
Ha megsült a süti, kivesszük, és kb. 10 perc múlva kiszedjük őket a formából.
A tetejüket levágjuk (és megesszük ), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenjük nutellával és rátesszük a marcipánszíveket.
Tálalás
Sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?