Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás-fahéjas muffin

25 dkg alma
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
17,5 dkg cukor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál só
2 tojás
15 dkg puha vaj
7 evőkanál tej
1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Az alma negyedeket kis darabokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével.
2. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C-ra) melegítjük. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban elvegyítjük.
3. A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a vajat, és alaposan kikeverjük. Hozzákeverjük a tejet. A lisztes keveréket gyorsan beleforgatjuk, és hozzáadjuk az almadarabokat.
4. A tésztát muffinpapírkákba töltjük és a sütőben 25 percig sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd teljesen kihűtjük.
5. A muffinokat tálalás előtt vastagon meghintjük porcukorral.

Tálalás

12 db
Almás-fahéjas muffin Almás-fahéjas muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!