Farsangi muffin
Hozzávalók
Tészta:
krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd ha picit kihűlt, de még enyhén meleg belekeverjük a porcukrot és a rámát. Ebbe a kicsit folyós krémbe mártjuk a muffinok tetejét. Majd tetszés szerint díszítjük. A krém kicsit sok, de ha teljesen lehűtjük, bármilyen piskótába betölthetjük. Nekem ebből az adagból, 48 db mini muffin jött ki!
Jó étvágyat hozzá!
Farsangi muffin
Hozzávalók
Tészta:
krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd ha picit kihűlt, de még enyhén meleg belekeverjük a porcukrot és a rámát. Ebbe a kicsit folyós krémbe mártjuk a muffinok tetejét. Majd tetszés szerint díszítjük. A krém kicsit sok, de ha teljesen lehűtjük, bármilyen piskótába betölthetjük. Nekem ebből az adagból, 48 db mini muffin jött ki!
Jó étvágyat hozzá!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?