Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Diós muffin

1 db tojás
100 g cukor
1 ek. méz
200 g liszt
2 dl tej
50 g dió
1 citrom reszelt héja
100 g margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást az 1 kanál mézzel és 100 g cukorral habosra keverjük. Pár másodpercre a mikroba tesszük pohárba a margarint, hogy megolvadjon, majd a tojásos masszába öntjük és összekeverjük a tejjel együtt.
A lisztet egy nagyobb keverőtálba összekeverjük a dióval, sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd hozzáborítjuk a tojásos masszát és jól alaposan összedolgozzuk. A muffin sütőt alaposan kivajazzuk, lisztezzük majd a tésztát jó háromnegyedig a mélyedésekbe töltjük. Közepes lángok kb. 20 percig sütjük. Ha kihűltek, kis lyukakat üthetünk a tetejükbe és lekvárral még ízesíthetjük.

Tárolás

Dobozban, tárolóedénybe 2-3 napig eláll.
Diós muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!