Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

diós-lekváros muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

diós-lekváros muffin

200 g liszt
2 dl tej
70 g dió
100 g margarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
1 tojás
1 evőkanál méz
100 g cukor
citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást a kanál mézzel, cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott margarint.
Egy nagyobb tálba öntjük a lisztet, hozzáöntjük a diót, a sütőport és a citrom reszelt héját, majd összekeverjük tojásos masszával csomómentesre.
Kivajazzuk, lisztezzük a muffin sütőt, vagy sütőpapírral kibéleljük és beletöltjük a tésztát. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ha kihűlt, tetejükbe kis lyukakat mélyesztünk, majd beletöltjük a tetszés szerint kiválasztott (nem sütőálló) lekvárt.

Jó étvágyat hozzá!

Tálalás

12 db muffinhoz

Tárolás

Dobozban 2-3 napig eláll.

Alternatív elkészítés

Minden alkalomra ajánlott recept, finom és nem nehéz elkészíteni.
diós-lekváros muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!