Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyhabos cupcake

nety receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20883-nety
Meggyhabos cupcake
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Piskóták

Hozzávalók

Muffinhoz

Meggyhabhoz

nety nety receptje

Elkészítés

Muffinhoz

Elkészítés: A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.

A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!

Meggyhabhoz

A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót, valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.

A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!