Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-mascarponés cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
125 g darált dió
75 g margarin
100 g porcukor
50 g liszt
1 kupaknyi sütőrum

Krém:

250 g mascarpone
200 g habtejszín

Diszítés:

Dr. Oetker Dekor Gyöngy - arany
Dr. Oetker Fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Cupcake elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval felverjük.
2. A tojások sárgáját a cukorral, a margarinnal kikeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a darált diót és a rumot.
3. A masszába óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Kivajazott muffin sütőbe kanalazzuk. 20 percig alsó felső sütésen 180 C-on sütjük.
4. Amíg hűl a tészta, felverjük a tejszínhabot a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Majd a mascarponét hozzáadjuk.
5. Habzsákba töltjük a krémet, rányomjuk a tészta tetejére. Megszórjuk dekor gyönggyel. A fondant egy részét megszínezzük dekortollal. A színes és a fehér fondantból tojásokat formázunk és ezeket nyomjuk bele a krémbe.
Diós-mascarponés cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!