Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3-4 evőkanál főzött kávé
20 dkg gluténmentes liszt
1 púpos kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg puha laktózmentes vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 tojás
egy kis laktózmentes tej

Krém:

2,5 dl laktózmentes habtejszín(30%)
25 dkg laktózmentes mascarpone
ízlés szerint por kávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Robotgéppek jól elkeverjük a tojást és a cukrot, utána hozzáadjuk a vajat, mézet és a kávét, és ezt is jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, ezt is jól összedolgozzuk, aztán tejjel fellazítjuk kicsit. Ezután a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a muffinsütőben, és 15-20 perc alatt szép barnára sütjük. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt a cukorral habbá verjük, és belekeverjük a mascarponét, és ízlés szerint adunk hozzá porkávét. Ha megfelelő állagú, habzsákkal és a tetszés szerinti díszítőcsővel díszítjuk. A tetejére pedig szórhatunk porkávét vagy kakaót.
Tiramisu cupcake (glutén- és laktózmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!