Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gránátalmás cupcake rozmaringfával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gránátalmás cupcake rozmaringfával
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Muffin formához (12-es)

  • 12 darab muffin papír

Tésztához

Krémhez

  • 200 ml hideg habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 200 g mascarpone
  • 50 g porcukor

Díszítéshez

  • kb. 6 rozmaring ág
  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és szitába tesszük. Két evőkanál gránátalma magot félreteszünk a díszítéshez. A muffin papírokat a muffin formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta: A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.

Krém: A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.

Díszítés: Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Krém és díszítés nélkül is fogyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!