Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás csemege

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás csemege
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót valamint a lecsöpögtetett almát, és jól összedolgozzuk. A tésztát 2 teáskanál segítségével az előkészített sütőformában elosztjuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A desszertöntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. A süteményt az öntet kíséretében tálaljuk.

Előkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk. Az almát a citromlé hozzáadásával egy főzőedényben kb. 5 percig pároljuk, majd tűzről levéve jól lecsöpögtetjük.
A muffin sütőformát (mini, 24 db-os) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Vélemények

lexy1023

lexy1023
2012.02.11. | 16:04

imádom az almát : )
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!