Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-mákos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos-mákos muffin

3 tojás
225 g puha vaj
200 g cukor
125 ml író
190 g liszt
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
1 teáskanál mák

Tetejére:

120 g porcukor
225 g vaj
1/2 narancs leve
1 narancs reszelt héja
1/2 teáskanál mák
kandírozott narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Egy közepes muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra. Tegyük bele az írót és a lisztet, majd elektromos habverővel keverjük 2 perc alatt krémesre. Utána adjuk hozzá a narancshéjat, a narancslevet és a mákot, és fakanállal alaposan keverjük össze. Osszuk el a keveréket egyenlően a papírkosárkákba. Süssük 18-20 percig, ezalatt megemelkednek és megszilárdulnak. Hagyjuk néhány percig hűlni, aztán tegyük át rácsra. A díszítéssel várjunk, amíg teljesen kihűl a sütemény.

Díszítés:
Közben fakanállal keverjük össze a tetejére való krém hozzávalóit. Kanalazzuk a muffinra. Díszítsük kandírozott narancsdarabokkal.

Tálalás

12 db
Narancsos-mákos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!