Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffin

2 1/2 bögre finomliszt
4 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál fahéj
100 g vaj
1 bögre lágy barnacukor
1 1/2 bögre tej
1 tojás
100 g főzőcsokoládé
15 nagyon pici karamellel vagy mogyoróval töltött húsvéti tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Szitáld össze a lisztet, sütőport, kakaóport, valamint a fahéjat. A vajat vágd apró darabkákra, majd keverd össze a liszttel, míg a keverék állaga morzsakupacra nem emlékeztet, majd add hozzá a barnacukrot is.
2. A tojást keverd ki a tejjel, a csokoládét pedig gőz fölött olvaszd meg. A tejes masszát, valamint az olvasztott csokoládét öntsd a liszthez, majd gyengéden keverd össze.
3. Kb. két-két evőkanálnyi masszát tegyél a kivajazott formákba, majd csomagold ki a húsvéti tojásokat, nyomd őket a muffinok közepébe, s kanalazd a tetejükre a maradék tésztát.
4. Süsd 180 fokos sütőben 10-15 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Tálalás

A hozzávalók 15 muffin elkészítésére alkalmas.
Muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!