Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres muffin

szecsobabi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6514-szecsobabi
Epres muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 150 g eper
  • 150 g tejföl, 10 % zsírtartalom
  • 150 g zsírszegény natúrjoghurt (1,8 % zsírtartalomig)
  • 110 g cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 egész tojás
  • 280 g liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • egy csipetnyi só
szecsobabi szecsobabi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Összepürésítem az epret; a tejfölt, a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat összekeverem.
Ezt hozzáadom a liszthez (amiben benne van a csipetnyi só és a sütőpor), és összekeverem egy masszává.
Beletöltöm a muffin formába, tetejére jön az eperpüré, a kés hegyével kicsit összedolgozom a pürét a muffin tésztájával, majd az előmelegített sütőben kb. 25 percig (középen) megsütöm.

Vélemények

imdanci

imdanci
2013.11.11. | 18:37

A díszítésnél próbáltam kreatív lenni, nem vagyok nagy muffinrajongó, készíteni viszont egyenesen imádom :). (Egyébként egyszerű Hulala habtejszínt vertem kemény habbá, nyomtam a muffinok tetejére habzsákból és helyeztem rá gyümölcsöket vagy Dr. Oetker dekorcukrokat :).
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!