Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kávés diós cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A muffinhoz:

125 g liszt
4 tojás
125 g cukor
1 ek. instant kávé feloldva 2 tk forró vízben
50 g olvasztott vaj
50 g durvára vágott dió

A krémhez:

250 g mascarpone
5 ek. lágy barna cukor
1 tk. instant kávé feloldva1 tk. forró vízben
felezett dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki egy muffin tepsit papírkapszlikkal.

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet és a sütőport egy tálba.
Üssük a tojásokat egy nagy tálba, öntsük hozzá a cukrot és egy elektromos habverővel verjük őket, amíg világosak, habosak nem lesznek és kb. kétszer akkora lesz a térfogatuk. Forgassuk bele a liszt felét. Öntsük bele a kávéval elkevert vajat is. Végül forgassuk bele a maradék lisztet. Osszuk el a tésztát a formákban és toljuk sütőbe kb.25 percre. Hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd rácson hűtsük ki teljesen a süteményt.
A krémhez a dió kivételével a hozzávalókat keverjük össze egy habverővel és vonjuk be vele a tortácskákat. A felezett dióval díszítsük.
Kávés diós cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!