Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperhabbal töltött csokis muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffinhoz:

15 dkg cukor
15 dkg olvasztott vaj
2 tojás
15 dkg liszt
3 evőkanál baracklekvár
5 dkg étcsokoládé
kb. 1 dl tej

Töltelékhez:

1 dl habtejszín
10-15 db eper
cukor ízlés szerint (2-3 evőkanálnyi)

Tetejére:

Csokoládémáz v. étcsoki olvasztva
3 db eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A habtejszínt hűtőben hűtjük a felhasználás előtt kb. 2-3 órán keresztül.
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe belerakjuk a muffin papírokat.

Elkészítés

A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd amikor langyosra hűlt, akkor beletesszük a tojásokat, majd a lekvárt is és összekeverjük. A lisztet, sütőport és kakaóport egy másik tálban összekeverjük alaposan, majd az előzőekhez adjuk. A felmelegített étcsokit is a masszához adjuk. Ha a tésztánk nem elég híg (tejfölszerű), akkor kevés tejet tegyünk még bele.
A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kész muffinokat teljesen kihűlt állapotban fogjuk tudni megtölteni. Addig elkészítjük a tölteléket.
Az epreket a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd az epres elegyet óvatosan hozzáadjuk.
A hideg muffinokat almamagozóval (vagy esetleg mokkáskanállal) kilyukasztjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A muffin tetejére csokoládémázt teszünk, majd negyedbe vágott eperrel díszítjük.

Tálalás

12 db muffin lesz belőle.

Tárolás

A hab miatt hűtőben célszerű tárolni (amennyiben nem fogy el azonnal).
Eperhabbal töltött csokis muffin Eperhabbal töltött csokis muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!