Eperhabbal töltött csokis muffin
Hozzávalók
Muffinhoz:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe belerakjuk a muffin papírokat.
Elkészítés
A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kész muffinokat teljesen kihűlt állapotban fogjuk tudni megtölteni. Addig elkészítjük a tölteléket.
Az epreket a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd az epres elegyet óvatosan hozzáadjuk.
A hideg muffinokat almamagozóval (vagy esetleg mokkáskanállal) kilyukasztjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A muffin tetejére csokoládémázt teszünk, majd negyedbe vágott eperrel díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Eperhabbal töltött csokis muffin
Hozzávalók
Muffinhoz:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe belerakjuk a muffin papírokat.
Elkészítés
A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A kész muffinokat teljesen kihűlt állapotban fogjuk tudni megtölteni. Addig elkészítjük a tölteléket.
Az epreket a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd az epres elegyet óvatosan hozzáadjuk.
A hideg muffinokat almamagozóval (vagy esetleg mokkáskanállal) kilyukasztjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A muffin tetejére csokoládémázt teszünk, majd negyedbe vágott eperrel díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?