Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos muffin

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Ananászos muffin
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 11 ek. olaj
  • 11 ek. cukor
  • 15 ek. liszt
  • 1 tk. Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • 1 doboz darabolt ananászkonzerv (kb.35 dkg)
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Előkészítés

A formát kikenjük margarinnal.
A sütőt előmelegítjük.

Az ananászt apró darabokra vágjuk és lecsöpögtetjük.
A tojást a cukorral és az olajjal habosra kavarjuk.
Egy másik edényben a liszthez szórjuk a szódabikarbónát.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet folyamatosan adagolva csomómentesre kavarjuk.
Belekeverjük a feldarabolt ananászt.
A masszát a muffin sütő 12 mélyedésébe egyenletesen elosztjuk.
160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

12 db

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!