Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szőlős muffin

10 dkg liszt
2 dkg rizsliszt
2 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
1 ek. almaecet
3 ek. szőlőmagolaj
10 dkg barna cukor vagy édesítő
5 ek. tej vagy szójatej
1 dl víz
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 marék vágott mandula
15 dkg szőlő ( Otteló vagy hasonló illatos kékszőlő)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt melegítsük elő 170 'C. A szőlőt mossuk meg, szemezzük le.

Elkészítés

A tésztához a liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, szegfűszeggel és a mandulával. Majd hozzáadjuk a folyékony összetevőket és jól elkeverjük (kevert tészta állagú masszát kapunk) A tésztát a muffin papírba kanalazzuk, először 1 kanállal erre szórunk pár szem szőlőt majd még egy kanál tészta és a tetejére még szőlő. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Szőlős muffin Szőlős muffin Szőlős muffin Szőlős muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!