Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós, mazsolás muffin

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós, mazsolás muffin

25 dkg liszt (fele sima,fele rétes)
1 citrom lereszelt héja
Egy marék mazsola (rumba áztatva)
25 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás
25 dkg túró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mazsolát rumba vagy vízbe áztatjuk.
Lisztet átszitáljuk
Túrót áttörjük.
Formákat kivajazzuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Elkészítés

Az átszitált lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját egy tálban összekeverjük.
Egy másik edényben a vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk az áttört túrót.
A lecsepegtetett mazsolát a liszthez adjuk, majd az egészet gyors mozdulatokkal a túrós masszához keverjük. Az összekevert tésztát a kivajazott sütőformákba (csak 3/4 részig) töltjük.
Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elkészül.

Tálalás

16 db készülhet belőle.

Tárolás

Ha marad, akkor jól zárható edényben, hűtőszekrényben tartható, de nem marad.
Túrós, mazsolás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!