Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyés muffin

10 dkg étcsoki
5 dkg liszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 tojás
1 csipet só
10 dkg vaj
2 evőkanál rum
5 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Sütőt 175 fokra előmelegítjük, a muffin sütőt kibéleljük. Az étcsokit apróra vágjuk, gőz fölött felolvasztjuk, majd kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát félrerakjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A kihűlt, olvadt csokit és a vajat egy nagy tálban összedolgozzuk, hozzáadjuk a rumot, a cukrot, a tojássárgát, majd apró darabokra tördelve a gesztenyemasszát és géppel elkeverjük. Végül belerakjuk a sütőporos lisztet, aztán fakanállal beleforgatjuk a fehérjehabot. Beleadagoljuk a formába és sütjük.
Gesztenyés muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!