Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigójancsi muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

krém:

15 dkg Tibi étcsokoládé
5 dl habmester

tészta:

20 dkg liszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
8 db tojássárgája
8 db tojásfehérje
25 dkg porcukor

csokimáz:

25 dkg Tibi étcsokoládé
5 ek. étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük.

2 db muffintepsi, 24 db papírkapszli

Elkészítés

A tészta, és a hozzávalók dupla mennyiség, tehát 24 db muffin elkészítésére elegendő. A muffintepsit kibéleljük papírkapszlival, belekanalazzuk a tésztát, és 180 fokon 15 percig tűpróbáig sütjük. Míg a tésztán sül,elővesszük az előző nap elkészített, hűtött krémünket.Gépi habverővel kemény habbá verjük (lehet beletenni 1 cs habfixálót) Mikor a muffin kihűlt tetejéről kb. 2cm-es kalapkákat levágunk,az aljára töltjük a krémet.Vízgőz fölött az étcsokit felolvasztom az étolajjal, kalapkákat egyesével belemártogatom,mikor a csoki megszilárdul a muffinok tetejére helyezzük. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, másnap fogyasztható.

Tárolás

Hűtőben.
Rigójancsi muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!