Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Barackos tejberizs fészek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Barackos tejberizs fészek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Morzsa tésztához

Gyúrt tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük, majd félreteszzük. A sütőt előmelegítjük. A barackot megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és félbe vágjuk, 12 barackfelet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A tejberizst a tasakon lévő használati útmutató szerint, de csak 100 ml tej, és 400 ml kókusztej felhasználásával és az aroma hozzáadásával elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. A kockára vágot barackot a kihűlt tejberizshez keverjük.

A morzsa tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton morzsás tésztává keverjük.

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó pálcával) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Majd a tésztát enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12 egyenlő adagra szeleteljük. A tészta adagokat kb. 10 cm átmérőjű körlapokká nyújtjuk, a tésztát az előkészített sütőformába fektetjük. A tejberizst a tésztán egyenletesen elosztjuk, közepére egy barackfelet fektetünk. A morzsatésztát a barackok körül egyenletesen elosztjuk. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kókusztejet friss tehéntejjel is helyettesíthetjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!