Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos muffin Mikulásnak

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
15 dkg margarin
2 db tojás
1,5 dl langyos tej
1 citrom reszelt héja
15-20 dkg baracklekvár

A díszítéshez:

fehércsoki
bordó marcipán
12 db kandis cseresznye
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mikulásmintás kapszlikat a formákba rakom.

Elkészítés

A dagasztógép táljába teszem a lisztet, sütőport, vajat, tojást, cukrot, mákot, stb, és jól kikeverem krémes állagúra. Utána egy kanál segítségével félig megtöltöm a formákat, és 1 kk. baracklekvárt rakok a közepébe, majd a maradék tésztát elosztom rajtuk. Forró sütőben 180 fokon készre sütöm, azután ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt citromreszelőn reszelem le. Kanállal elosztom a csokira a reszelt bordó színű marcipánt. Fehércsokival bevonom a kandis cseresznyét, és középre helyezem. Jöhet a Mikulás, és persze a gyerekek.

Tálalás

12 db

Tárolás

Nem érdemes, mert hamar elfogy.
Mákos muffin Mikulásnak Mákos muffin Mikulásnak Mákos muffin Mikulásnak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!