Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rudolf muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rudolf muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A kesudiót egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. 48 szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra zúzzuk. A dobozban lévő muffin sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a vizet és az olajat, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Majd hozzákeverjük a kesudiót. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített formákban egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15- 20 perc

A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

A koktélcseresznyét félbevágjuk. A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd egy kenőecset vagy spatula segítségével a muffinokat a mázzal megkenjük. A cseresznye feleket, mint orr, a kesudiót, mint agancs a muffinokra helyezzük. A Dekor Tollal megrajzoljuk a szemeket, szájat, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Kesudió helyett használhatunk dióbelet is.

Vélemények

Babett

Babett
2011.11.23. | 10:24

Készítés közben közelharcot vívtam a tesóimmal, hogy ne egyék fel az összes kesudiót, de a díszítésbe, a rénszarvas és egyéb arcok rajzolásába már mindenki konstruktívan vett rész - szinte sajnáltuk őket megenni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!