Karácsonyfás muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A díszítéshez a folyékony cukrászhabhoz adjuk a zöld ételfestéket. FONTOS, hogy a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!!!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a zöld habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával, a kókuszreszelékkel - ettől szép havas lesz - és teszünk rá néhány szem színes drazsét.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Mosolyogva tálaljuk - és besöpörjük a dicséreteket!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Karácsonyfás muffin
Hozzávalók
A muffinhoz:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A díszítéshez a folyékony cukrászhabhoz adjuk a zöld ételfestéket. FONTOS, hogy a folyékony állagú hab alaphoz tegyük hozzá, mert ha a kész habba öntjük, akkor a hab összeesik!!!
Ezután a zselatin fix-szel felverjük a habot. (cukor nem kell bele, mert eleve édes)
Lehet csinálni mascarponéval is. Ebben az esetben a mascarponét külön edényben 2 evőkanál porcukorral felverjük, és hozzáadjuk a szintén felvert cukrászhabhoz. Így a krém dúsabb lesz, - de csak habból is működik!
Ha a muffinok kisültek, megvárjuk, míg kihűlnek és nyomózsákkal a tetejükre nyomjuk csúcsos alakban a zöld habot/krémet.
Ezután megszórjuk a színes tortadarával, a kókuszreszelékkel - ettől szép havas lesz - és teszünk rá néhány szem színes drazsét.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a hab/krém megszilárduljon.
Mosolyogva tálaljuk - és besöpörjük a dicséreteket!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?