Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos-mákos muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos-mákos muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Mázhoz

  • 125 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • Kevés darált mák díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk vagy papírformával kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást, az olajat, a joghurtot, a cukrot, a vanillincukrot, és reszelt citromhéjat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán rövid idő alatt jól elkeverjük.

A lisztet az étkezési keményítővel és a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a darált mákot, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Két evőkanál segítségével a tésztát a muffin sütőformában egyenletesen elosztjuk, a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: Kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a porcukrot egy evőkanál szűrt citromlével elkeverjük úgy, hogy sima, sűrű masszát kapjunk. A mázzal a kihűlt muffinok tetejét egy kenőecset segítségével megkenjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt a félretett mákkal megszórjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Díszítéshez a mák helyett használhatunk egyéb színes cukor dekorációt: Dr. Oetker színes Tortadarát vagy Dr. Oetker rózsaszín-lila Dekorszívet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!