Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mirindás muffin

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2 ek. liszt
fél cs. Dr. Oetker Sütőporral
3 tojássárgája
3 ek. porcukor
0.5 dl olaj

Túrókrém:

10 dkg margarin
10 dkg porcukor
20 dkg túrót
reszelt cirtomhéj

Fantás krém:

5 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítıital
1 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd
végül a sütőporos lisztet.
A muffin tepsi mélyedéseibe a muffin papírokat belehelyezzük és a masszát 12 felé osztjuk.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk
tűpróbát!
Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha sütéskor túlzottan megemelkedik,
Amikor kihűl össze fog esni annyira, hogy a túrókrémet és a Fantás pudingot rá tudjuk helyezni.
Pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel.
A kihűt piskótára osszuk el a túrókrémet ( én habzsákból nyomtam rá ) , majd a Fantás
pudingot még melegen ( de nem forrón ). A Fantás pudingot is habzsákból nyomtam a tetejére.
Reszelt csokoládéval díszíthetjük.
Mirindás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!