Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás muffin étcsokidarabokkal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás muffin étcsokidarabokkal

15 púpos ek liszt
1 tk. fahéj
1 tojás
11 ek. cukor
12,5 dkg margarin
2 nagyobb alma
5 dkg étcsokoládé apróra vágva
2,5 dl tej
Kb. 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sütőport és a fahéjat.
Egy másik tálkába ütjük a tojást, beleöntjük a megolvasztott margarint, a cukrokat és habosra kavarjuk. Belereszeljük a megtisztított, meghámozott almákat egy sajtreszelővel.
Beleszórjuk a csoki darabokat.
A lisztes részt a tojásossal alaposan összedolgozzuk, majd a tejet fokozatosan adagolva megkapjuk a muffin masszát.
Ne ijedjünk meg, elég híg lesz, de mire a formába kerülnek, kicsit sűrűsödik.
A muffin sütőt kikenjük margarinnal és a 12 mélyedésben egyenletesen elosztjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

12 db muffin lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Almás muffin étcsokidarabokkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!