Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás csiga muffin

katifekete94 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10304-katifekete94
Áfonyás csiga muffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok

Hozzávalók

  • 3 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg sovány túró
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg áfonyalekvár
  • 5 dkg mandulaforgács
katifekete94 katifekete94 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük-légkeveréses sütőben elég a 165°C. A papírkapszlikat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük.

1. A sütőport a lisztbe keverjük. A túrót a tojássárgájával, a cukorral, az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük. A lisztes keveréket és az aszalt áfonyát belegyúrjuk.
2. A tésztát elfelezzük és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Mindkét téglalapot megkenjük a lekvárral. A téglalapokat a szélesebb oldaluk felől feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk, és a formába állítjuk.
3. A tetejüket kevés vízzel megkenjük és meghintjük a mandulaforgáccsal.
4. A muffinokat 25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük. Hagyjuk kihűlni és azonnal tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!