Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás csiga muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás csiga muffin

3 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg liszt
20 dkg sovány túró
3 tojássárgája
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg áfonyalekvár
5 dkg mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük-légkeveréses sütőben elég a 165°C. A papírkapszlikat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük.

Elkészítés

1. A sütőport a lisztbe keverjük. A túrót a tojássárgájával, a cukorral, az olvasztott vajjal és egy csipet sóval összekeverjük. A lisztes keveréket és az aszalt áfonyát belegyúrjuk.
2. A tésztát elfelezzük és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Mindkét téglalapot megkenjük a lekvárral. A téglalapokat a szélesebb oldaluk felől feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk, és a formába állítjuk.
3. A tetejüket kevés vízzel megkenjük és meghintjük a mandulaforgáccsal.
4. A muffinokat 25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük. Hagyjuk kihűlni és azonnal tálaljuk.
Áfonyás csiga muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!