Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés- narancsos muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

2 1/2 bögre finomliszt
1 tk. fahéj
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 1/2 bögre tej
1 tojás
10 dkg főzőcsokoládé
1 narancs leve és héja belereszelve

Díszítéshez:

2 dl tejszín
12 dkg kristálycukor
4 dkg durvára tört dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Szitáld össze a lisztet, sütőport, kakaóport valamint a fahéjat.
A vajat vágd apró darabkákra, majd keverd össze a liszttel, míg a keverék állaga morzsakupacra nem emlékeztet, majd add hozzá a cukrot is.
A tojást keverd ki tejjel, a csokoládét pedig gőz fölött olvaszd meg. A narancs levét és reszelt héját add hozzá, majd óvatosan keverd össze.
Rakd 3/4-ig a masszát a muffinpapírral kibélelt sütőformába.
180°C-os légkeveréses sütőben 15-18 percig sütjük.
Díszítés:
A cukorból és a dióból grillázst készítünk, majd durvára törjük.
A tejszín a habfixálóval kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük és kidíszítjük és rászórjuk a grillázst.

Tálalás

25 db
Csokoládés- narancsos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!