Muffin rejtett szívecskével
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Kb. a harmadát külön tálba tesszük és hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport. A barna tésztát egy kis tepsibe rakjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 10-15 percig sütjük, ne süssük meg teljesen csak annyira, hogy megszilárduljon.
A piskótából forma segítségével kis szíveket vágunk ki.
A fehér tésztából rakunk egy kanállal a muffinpapírok aljába, majd ebbe beleállítjuk a szíveket és kanalazunk még rá 1-2 kanállal a masszából. Nem baj ha nem fedik el teljesen a szíveket, a lényeg hogy megálljanak szép egyenesen, a tetejére úgyis kerül majd krém.
15-20 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, félrerakjuk hűlni. A vajat a porcukorral keverjük habosra robotgép segítségével. Az olvasztott csokoládét miután langyosra hűlt öntsük a habos vajkrémhez és keverjük simára vele. Végül öntsük bele a tejszín és keverjük habosra.
Fontos, hogy csak akkor kezdjük a muffinok díszítését, ha azok már kihűltek. Tegyük a krémet nyomózsákba (vagy készítsünk egyet zacskóból) és utána szórjuk meg dekorgyönggyel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Muffin rejtett szívecskével
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kb. a harmadát külön tálba tesszük és hozzákeverünk 2 evőkanál kakaóport. A barna tésztát egy kis tepsibe rakjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 10-15 percig sütjük, ne süssük meg teljesen csak annyira, hogy megszilárduljon.
A piskótából forma segítségével kis szíveket vágunk ki.
A fehér tésztából rakunk egy kanállal a muffinpapírok aljába, majd ebbe beleállítjuk a szíveket és kanalazunk még rá 1-2 kanállal a masszából. Nem baj ha nem fedik el teljesen a szíveket, a lényeg hogy megálljanak szép egyenesen, a tetejére úgyis kerül majd krém.
15-20 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet: a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, félrerakjuk hűlni. A vajat a porcukorral keverjük habosra robotgép segítségével. Az olvasztott csokoládét miután langyosra hűlt öntsük a habos vajkrémhez és keverjük simára vele. Végül öntsük bele a tejszín és keverjük habosra.
Fontos, hogy csak akkor kezdjük a muffinok díszítését, ha azok már kihűltek. Tegyük a krémet nyomózsákba (vagy készítsünk egyet zacskóból) és utána szórjuk meg dekorgyönggyel.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?