Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis-csokicseppes muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis-csokicseppes muffin

15 ek. liszt
12,5 dkg margarin
1 tojás
11 ek. cukor
2,5 dl tej
10 dkg piros ribizli
2 púpos ek. csokicsepp
2 dkg margarin a forma kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A ribizlit leszemezzük, megmossuk és hagyjuk lecsöpögni a vizet róla.
A margarint kicsit megolvasztjuk, majd a cukorral és a tojással habosra kavarjuk.
A lisztbe szórjuk a sütőport.
A két részt összeforgatjuk.
A tejet fokozatosan adagolva a masszát csomómentesre keverjük.
A csokicseppet beleszórjuk.
A muffin sütőt kikenjük margarinnal.
A massza felét a sütő 12 mélyedésébe töltjük.
A ribizli felét rászórjuk, majd befedjük a maradék tésztával.
A legvégén pedig a maradék ribizlit a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.
12 muffin lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva még másnap is finom, puha.

Alternatív elkészítés

Csokicsepp hiányában táblás étcsokoládét is vághatunk nagyobb darabkákra.
Ribizlis-csokicseppes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!