Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyszerű muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyszerű muffin

25 dkg liszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg cukor
0,8 dl olaj
2,5 dl író (vagy kis pohár natúr joghurt)
1 tábla étcsokoládé
egész dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 fokra (légkeverésnél 160 fok) melegítjük. A forma mélyedéseit kizsírozzuk, beletesszük a fagyasztóba vagy papír sütőformákkal béleljük.

Elkészítés

A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával.
Felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és az írót (joghurtot).
A lisztkeveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek.
Az étcsokoládét felvágjuk kis kockákra, vagy tördeljük kinek, hogy tetszik és belekeverjük ezt is.
A tésztát a mélyedésekbe (papír sütőformákba) töltjük, és a tetejére helyezünk egy vagy több diódarabot (én egy fél dióbélt szoktam rátenni). A sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A muffinokat 5 percig pihentetjük a formában, majd kivesszük, és a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

12 db
Egyszerű muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!