Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szedres muffin II.

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szedres muffin II.

15 dkg margarin
csipet só
10 dkg porcukor
2 tojás
20 dkg liszt
4 evőkanál tej
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg szeder
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg mandulapehely

A szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A muffinformát papírkapszlikkal béleljük.

Elkészítés

A marcipánt, a vajat, a cukrot, a sót, 5 perc alatt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Felváltva beledolgozzuk a lisztet, amihez már korábban hozzáadtuk a sütőport. A tésztát kb. 20 perc alatt szép krémesre keverjük. A tésztát muffin formákba adagoljuk és tetejüket szederrel, és mandulapehellyel díszítjük. 175 fokos sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivett sütiket hagyjuk kihűlni, majd a papírtól megszabadítjuk. A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. Félig belemártjuk a muffinokat, és rácson lecsöpögtetjük. Száradás után porcukorral meghintjük.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom, és egyszerű elkészíteni. Ha van robotgépünk dagasztós, akkor a legegyszerűbb a dolgunk, mert helyettünk is dolgozik.
Szedres muffin II. Szedres muffin II. Szedres muffin II.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!