Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pandás muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

12 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 tojás
28 dkg liszt
1 dl tej

A mázhoz:

1 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 teáskanál citromlé

Díszítéshez:

5 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az olvasztott margarint a langyos tejjel a vaníliás cukorral, a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd belekeverjük a kakaóporos, sütőporos lisztet. Muffin papírokat teszünk a muffin sütőbe és beleadagoljuk a tésztát. Megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 perc alatt.
Ha kihűltek bekenjük a tetejüket mázzal és belefordítjuk kókuszba, ezután ráhelyezzünk két pöttyöt a fülének, kettőt a szemének, és egyet az orrának, a szájat csokival spricceljük fel.
A mázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, majd hozzáadjuk a citromlevet és a fehérjét. 6-7 percig keverjük.
A díszítéshez a csokit felolvasztjuk, beletesszük zacskóba, pici lyukat vágunk a végére és sütőpapírra kis pöttyöket nyomunk. Betesszük a hűtőbe, amíg használjuk.

Tálalás

12 db

Tárolás

Száraz helyen.

Alternatív elkészítés

A szeméhez még a pöttyre nyomhatunk mázat és erre pedig, amikor a szájat készítjük, akkor csokiból még egy apróbb pöttyöt.
Pandás muffin Pandás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!