Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ibolyás muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áztatáshoz:

50 darab ibolyavirág
5 dkg cukor
1 nagy citrom leve

Tésztához:

8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg natúr joghurt
20 dkg liszt

Díszítéshez:

fehér csokoládé
kandírozott ibolya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az ibolyáról lecsípjük a virágokat, majd rátesszük a cukrot és a citrom levét, kissé elkeverjük és egy éjszakára így áztatjuk. Másnap a virágokat leszűrjük és félretesszük.
A margarint felolvasztjuk, de ne legyen túl meleg. Hozzáadjuk a leszűrt levet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a joghurtot. Kissé kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet végül belekeverjük a leszűrt ibolyát is.
A muffin sütőbe papírokat teszünk. A tésztát belekanalazzuk és 170 fokon légkeveréses sütőben megsütjük. 20-25 perc alatt.
Ha kihűltek a muffinok felét bevonjuk a megolvasztott csokival és a kandírozott ibolyával feldíszítjük.

Tálalás

12 darab
Ibolyás muffin Ibolyás muffin Ibolyás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!