Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes muffinrózsák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Meggyes muffinrózsák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Muffinok , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

  • Kb. 50 g mogyoró
  • kb. 50 g sárgabarackdzsem

Elkészítés

Előkészítés

A muffin-formákat kivajazzuk és a formák aljára nagyobb darabokra tört vagy őrölt mogyorót hintünk. A sütőt előmelegítjük. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük, közben a gyümölcs levét felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk.

Elkészítés

A töltelék elkészítéséhez a pudingport elkeverjük kevés meggylével. A többi meggylét egy főzőedényben felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük a pudingporos keveréket, és az egészet újra felfőzzük. A tűzről levéve, a lecsöpögtetett meggyet és a lekvárt is a pudingos masszához keverjük, majd az egészet hűlni hagyjuk.

A tésztához a lisztet és az expressz élesztőt összekeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy 50 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. A kihűlt tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta úgy, hogy a szélét 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva szorosan feltekerjük és 12 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk. A szeleteket a muffinsütőbe helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35- 40 perc

Sütés után a muffint a formából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A muffinok tetejét még melegen kenjük meg sárgabarackdzsemmel.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A muffint dekoratív papírformákban is tálalhatjuk.

A sütemény lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!