Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Katicás muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffinhoz:

8 dkg margarin
15 dkg cukor
0,5 dl tej
2 db tojás
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
16 teáskanál lekvár

Krémhez:

2,5 dl tej
10 dkg cukor
10 dkg margarin

Díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A muffinhoz a margarint felolvasztjuk, de ne legyen túl meleg, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és kissé kihabosítjuk. Majd alaposan hozzákeverjük a kakaóporos, sütőporos lisztet. A muffin sütőbe papírokat teszünk és belekanalazzunk egy kevés tésztát, majd erre teszünk egy teáskanál lekvárt, majd erre jön a maradék tészta. Megsütjük kb. 15-20 perc alatt 170 fokon légkeveréses sütőben.
Ha kihűltek egy kevés krémet nyomunk rá csillagcsöves nyomózsákból. A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha langyosra hűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a margarint. Ezzel is alaposan elkeverjük.
A krémmel díszített muffinokat betesszük a hűtőbe, amíg a fondantból elkészítjük a katicákat. Majd ezzel díszítjük.

Tálalás

16 darab.

Tárolás

Hűtőben.
Katicás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!